Myrea, 'een zonnig bruistabletje met het hart op -aan-', had voorheen een overvol hoofd en in haar lijf een onbestemde levensangst: "Maar zo werd het dagelijks leven prettig hanteerbaar, zinvol én heul-leuk tegelijk!"

Februari 2020:

Je zou het niet zeggen ;-) Ik ben 47 nu. Bijna 48! En daar kijk ik naar uit want ik hou van jarig zijn én niet thuis zijn op die dag. Het op míjn manier vieren! Dit jaar: met manlief in een mooi dorp tussen Düsseldorf en Keulen. De natuur en de stad, my magic combination.

En ik hou van dit Nieuwe Begin. Ieder jaar weer. Omdat ik weet wat bewust Een Nieuw Begin maken dóet..!

Op m'n 35e zat m'n leven me al even niet lekker meer. Ik was op zichzelf wel een gelukkig mens, maar er wrong vanalles. Van bio-industrie-vlees op tafel tot oppervlakkige feestjes, van competitie in werk tot keuze uit megaveel producten in de schappen van de supermarkt. 

Ik voelde me niet thuis in m'n eigen bestaan. Dreef steeds verder af van mezelf met het volgen van de normen van anderen rond wonen, spullen, gedoe en activiteiten. Die mij in ieder geval niet hielpen naar een waardevol gevoel.

Op een weekendje-weg las ik een interview met Sander de Kramer waarin ik waarden in plaats van normen als rode draad zag. En hoe hij met het kiezen voor zijn waarden, met dus voor hém passende keuzes, zijn leven inrichtte.

En hoe opgeruimd dat voelde. Het gaf me inkijk in zó'n bubbel van rust, dat ik me met dát verhaal wilde verbinden. 

Ik ben na het lezen van dat interview allereerst eens met de anti-conceptiepil (met hormoontoediening) gestopt. Van daar onder een soort algemene mist uit gekomen. 

Stap voor stap heb ik m'n leven vanaf dat moment opgeruimd. Dat ging dus niet alleen letterlijk over spullen (maar dat was wel de stap waarmee het begón), dat bleek te gaan over alle terreinen in het dagelijks leven. Kiezen voor steeds míjn waarden zonder een ander af te vallen. 

Maar dus soms wél: iets of iemand loslaten. Om me niet wéér volgens een anders' verwachting of de algemene norm te hoeven voegen in een malletje waar ik nou eenmaal niet in paste.

10 jaar later, toen ik 45 werd, heb ik mijn roepnaam Mireille veranderd. Het was de kroon op een decennium moedig kiezen (want: terwijl ik me bang voelde). Ik was mijn leven eindelijk gaan léven!

Dit nieuwe voldoening en rust brengende bestaan verdiende de voor mij ondersteunende roepnaam: Myrea. Ook om mezelf op m'n pad te hóuden, steeds bewust te blíjven kiezen terwijl er om me heen werd doorgejaagd en doorgeraast. 

Er zijn veranderingen geweest die ik vooraf niet in de ogen had durven kijken, want dat vroeg de moed die ik niet dacht te bezitten. Maar ik droomde er wél van. Van dit opgeruimde, waardevolle leven. Van de rijkdom in juist déze liefdevolle eenvoud. Ik heb eigenlijk dus vooral veel losgelaten en mijn basisbehoeften toegevoegd. En ja, dat was soms hartstikke eng en pijnlijk. En nu ben ik er. Bijna 48. Op de brug die de overgang in mijn beleving is, kijk ik terug en kijk ik vooruit. 

En inspireer ik hier en nu andere vrouwen de kansrijke fase die de overgang is, te benutten. Leer en coach ik hen in het daadwerkelijk doen. Dúrven om eerst je huis, daarmee jezelf en dus je leven op te ruimen, te laten gaan wat jóu géén goed gevoel geeft, keuzes te maken en hoe dan. En zie ik dat we daarmee ook anderen aanraken, en ja, de wereld er zelfs mee opklaart. Want die kan ons waardevolle leven in plaats van het overvolle streven, óók heel goed gebruiken.

Wie ben ik? 

 • Een Gypsy Hippie, in de basis een welzijnswerker voor al wat leeft, 
 • een structuur- en orde-brenger, nodig, alleen al vanwege mijn ADD-kenmerken
 • iemand die een anders' waarde áltijd ziet en die op een natuurlijke manier belicht
 • een vredelievende vechter voor meer vrijheid voor dieren
 • een positief benaderaar van de overgang (discomfort hier en daar maar kíjk: wat een uitzicht! En wat een juíst sexy periode!)
 • whole-hearted vrouw van Michel, 
 • dochter van een geweldige 75+moeder en wennend aan.. dít: ..m'n in november 2019 overleden vader (#DagPap) 
 • een solist die zich graag onderdompelt in bieb en boekhandel en dan liefst met koffie en een taartje
 • een fán van opruimen (dat verrast je niet) en een roeptoeter voor wat het brengt
 • spiritueel en hartstikke aards en ja, dat kan heel goed samen, iedereen gaat bij mij verbeeldingskracht vinden en hands-on, concreet aan de slag
 • een liefhebber van m'n yogalessen bij degene die ook mijn ayurvedisch consulent is

en voor nu als laatste:

 • mijn oorsprong Licht & Liefde: vroeger een zonnetje in huis en nu een vuurballetje dat nooit-meer-dooft, alleen soms éven wat zachter brandt.. I'm human.


Mijn visie?

We hebben in deze samenleving wijze vrouwen nodig om het (dieren- en mensen)welzijn in de wereld te verhogen. Ik noem deze vrouwen: De Wijze Saar

Als er meer Saars opstaan en hun natuurlijke waarden gaan leven, brengt dat henzélf meer rust, vrede en voldoening, wordt de ander daar blijer van én geraakt door wie zij zijn

en wordt de wereld daardoor een mooiere plek. 

Als je me kent weet je dat ik:

*leef en werk vanuit de grond van mijn hart

*gelukkig wordt van gras onder bomen en van honden op het strand

* zong in koren, trio en orkest en nu enkel nog in-de-auto-onderweg (maar is mijn zingen-neiging na het overlijden van mijn vader eind vorig jaar, nog even zoek, maar die komt terug!)

* als ik een live-band hoor spelen, je me wel nog altijd kwijt bent

* dat directe go!-gevoel energiek in me heb al zie ik er aan de buitenkant heel sereen uit ;-)

* in mijn testament Wakker Dier, Amnesty International, De Partij voor de Dieren en Natuur & Milieu zijn opgenomen (dus spek gerust mijn kas!)

* qua wonen een omzwerving door Nederland maakte: van Eindhoven&Veldhoven naar 't Gooi, naar (nu) Nijmegen, maar dat de zachte -g- en de Brabantse gemoedelijkheid er nooit uit zullen gaan

* nadat ik als medewerker in de psychiatrie was gestopt, een HSP-coachpraktijk en HSP-café had

* als ik een kadootje voor mezelf mag kopen, dat een mooie pen met heerlijk schrift is

* (h)eerlijke tijdschriften weg doen moeilijker vindt dan afstand doen van foto's

* niet met poppen heb gespeeld, nooit een kinderwens had maar wel een paar jaar pedagogisch manager van een kinderdagverblijf was (en om 18.30u. de deur dus stevig achter me dicht kon doen)

* discipline: 'Heilige Routine' noem, en dat mijn bewuste dagstart daar een onderdeel van is

* de trein het allerbeste vervoermiddel vind en stations inspirerend qua zijn (waar wás hier en waar ís hier iedereen naar onderweg?)

* het filmhuis de hemel vind en ons vakantiehuisje in Drenthe een droom

* tóch Deens aan het leren ben omdat ik daar wel thuís lijk te komen

* écht thuis kom en altijd zal zijn bij de waarden welzijn, vrijheid, verbinding, liefde en awareness.

Denk je dat ik de coach ben die jou kan helpen om te gaan 'durven kiezen'?  Voor kalmte en daadkracht in plaats van dagelijkse onrust.


Om in de overgang als levensfase, in je midlife,

'weg van de angst en het aanpassen, 

éindelijk bij vrede en voldoening aan te komen? 

Vul dan hieronder je gegevens in. Dan maken we gratis & vrijblijvend kort kennis per whatsappbellen of Skype! Ik kan je na wat vragen en antwoorden, aangeven wat ík, vanuit míjn kennis, werk- en levenservaring denk dat voor jou werkt (benut het gesprek dus voor minimaal 2 waardevolle tips!). En dat gesprek is natuurlijk best even spannend, maar don't worry, ook daar zijn we samen in want voor mij is dat ook steeds weer 'even leren kennen' hoor. Dan zijn we daar maar vast doorheen (want dat hoeven we dus al niet meer te verhullen) ;-)

Ik kijk uit naar je reactie en reageer binnen 48 uur per mail met een kennismakingsafspraak - voorstel waar je op kunt reageren.