'Zak er verder in,' zei ze

23-07-2019

Waar jij nu onder de pruimenboom zit, met zonnehoedje op,

je stapel spirituele tijdschriften aan het uitzoeken? (En anders: doe! Wat kan weg en wat blijft, met enkel zeer Goede Reden.)

Focus ik me deze weken op het bouwen aan m'n praktijk.

Zelf verkozen en met plezier hoor, het was Tijd. Dat ken je vast wel, dat je voelt: en nú ga ik niet langer uitstellen. Dat is vaak de energie waarop je bergen kunt verzetten. De waarde belevend van het NU.

De bergen die jij en ik willen verzetten zijn niet mals.

Ik heb met m'n nieuwe onderneming grote dromen, doelen, plannen. 

En ik heb mezelf daarom een opleiding bij een ondernemerscoach gegund. Een topper die me de weg wijst.

Want ja, ook ík heb coaching en begeleiding nodig waar ík de weg niet zo goed weet en solo niet heel soepel verder kom. Ik gun mezelf die support, maar daar ben ik ook wel heen gegróeid.

Niet zelf hoeven zoeken, maar samen mogen vinden. Da's zo lief voor jezelf!

Prinses (zo noem ik 'r) leert mij (onder andere!) m'n droomklant te ontdekken:

voor wie ben ik hier en met wat. En wie ben ik zélf nou eigenlijk in de kern. Magnetisch, magisch werk.

Essentieel om te weten, want bepalend hoe ik verder bouw.

En dat ik daar, hier, even zó zou stokken en vervolgens déze ruimte zou ervaren, dat had ik niet verwacht. Ik dacht 'mijn cliënt' wel te kennen, na 5 jaar Levenscoach als ZZP'er.

Zak er verder in, zak nóg verder in je klant, zegt Prinses me. En ik begrijp haar, want met termen als keuzekracht, heilige routine, het waardenkompas, je cirkel van 15, de bewustzijnspiramide en meer van 'mijn werk-vocabulaire', loop ik voor je uit in plaats van met je mee in: het eerst mogen leren kennen van mij als coach.

En met je mee lopen is nou juist wat ik het liefste doe en beste kan. Daar zijn de getuigenissen, ook uit de tijd dat ik nog als werknemer in de GGZ werkte, zeer helder over. 'Degene die écht aan sluit.' Soms kwam zelfs.. 'de enige die me écht Ziet.' 

Om een beetje verdrietig van te worden. Maar: nu als compliment te hóren.

Dus come ón Myr, zet 5 stappen terug naar waar zij is (waar jij bent, mijn cliënt).

Dus dát ga ik proberen, een paar stappen terug naar degene die mijn hulp berengoed (of beregoed) gebruiken kan.

En dat is degene, zijn degenen,

die het eigen doel voor welzijnswinst, zingeving en opruimen, niet enkel voor zichzelf verkiezen.

Maar zij die juist vanuit een steeds ruimer wordend bewustzijn niet anders lijkt te kunnen, niet anders wil. Want.. zij wil het voor de wereld.

En die idealen voor de wereld, die strekken verder dan huis, straat, stad, provincie. Mijn cliënt wenst óók een bewuste evolutie (reLOVEution) voor mens, dier, natuur en milieu. (Degenen die me langer volgen weten dat ik altijd al een megagrote missie rond dierenwelzijn heb gehad.)

Mijn cliënt haakt ook juist daarom aan bij mijn coaching en begeleiding. Omdat ik haar zo goed begrijp. Wéét dat ze niet enkel voor zichzelf gaat. En zie dat wel éérst zíj zelf aan zet is. Met mij dichtbij zich, als ze wil.

Ze wil het eigen leven op orde krijgen, juist omdát ze (eindelijk) echt wil gaan bijdragen aan een lievere wereld. Omdat ze niet meer wil blijven zitten op deze plek, tussen te veel spullen en andere oppervlakkigheden. Door 'algemene' keuzes, ooit gemaakt..

Maar nu, met 'de tweede helft' voor de deur: heeft het ánders te worden, NU is het tijd! Dáár is zij! Met óók die sterke motivatie.

Dus nu ik met Liever Opgeruimd daadwerkelijk verder ga, kom ik op een nóg passender terrein. Echt héél fijn, want ik en mijn droomcliënt, wij passen dus enorm bij elkaar. Ik ben haar alleen een paar stappen vooruit.

Het is een ontdekkingsreis waar deze zomervakantie goed bij van pas komt ;-) 

'Jullie onder de pruimenboom en ik ondertussen jullie ontdekkend'.

Ná de vakantie gaan we elkaar treffen. Ik heb alvast zín in die tijd. Dat we ons verbinden. Als in een soort community die als steunend, zinvol en helpend ervaren wordt. Door jou, door mij, door ons.

Op weg naar een lievere, opgeruimde wereld. Grootser dan alleen qua spullen. 

Maar eerst die spullen hoor. Da's prima. Da's nodig zelfs. 

Anders komen we nergens. En die tijd is voorbij.

Geniet van je vakantie!

Myrea, alias Saar met Flair

Opruimcoach en Zingevingsbegeleider voor vrouwen in de overgang

myrea@lieveropgeruimd.nl

p.s. Een sterk begin maken met 'jouw vervullende tweede helft'?

Begin met het ontdekken van je waarden. Het fundament waarop je jouw opruimkeuzes kunt maken.

Download daarvoor hier GRATIS: Volg StayVast Jouw Poolster. Het handboekje waarin je vele waarden vindt om uit te kiezen en ont-dek.. Je gaat met jóuw waarden in de hand, als een PoolSter om je op te richten, weten wat jou te doen staat. Het heeft al veel  cliënten de afgelopen vijf jaar, geholpen op hún koers naar een opgeruimd, vervullend (dagelijks) leven.

p.s. 2) Op woensdag 28 augustus kun je bij BUUR. in Nijmegen GRATIS een soul-collage komen maken. Een soulcollage geeft richting en zin, je kunt er je koers mee bepalen. Bepaald zien worden.. Heb je geen idee, no problem! Ik leid en begeleid ons er plezierig doorheen en zorg voor alle spulletjes die er handig voor zijn. Het ontstaat: doe maar mee, dan zie je dat vanzelf. 'The Hour of Soulpower' noem ik het. Heerlijk.

Meld je aan voor een gegarandeerde plek op: myrea@lieveropgeruimd.nl of vraag gerust meer info. 

Het. Wordt. Liever!