Wie is er gebaat bij het puberaal wegmoffelen van de bende?

01-09-2020

Zie je nu het beeld voor je, van een kolere-zooi in je kamer?! Die uit je tienerjaren dan hopelijk.. (pompiedom.)

En anders: eh.. die nú letterlijk voor je neus ligt uit gestald? Mededogen your way!

Dan stel ik je hierbij gerust: je bent niet de enige die rond haar 50e terugvalt in puberaal wanhopen. 

Ook de overgang is namelijk een hormonale fase. Van loskomen van het oude, onderweg naar a whole new world. Ik juich er bijna bij, want zie zúlke mooie keuzes gemaakt worden!

Waar ik als Midlife-Coach op doel, is dat die kolere-bende in je huis, tuin of opbergschuur,

de verzameling en zelfs de opstapeling van rommel en 'dingetjes' (Ronald Goedemond in de hilarische Sissy-Boy-sketch),

vaak véél zegt over hoe het innerlijk met je gesteld is.

Je zal dus niet de eerste zijn die zich meldt voor Opruimcoaching terwijl het gaat om..

coaching ten bate van jouw hoognodige wel-zijn

Levenscoaching. En door de life-events waar je nú mee dealt noem ik het Midlife-Coaching. En dus bestaat de fysieke opruimcoaching niet meer. 

Want we doen enkel wat nódig is hier. Je betaalt nou eenmaal goed voor wat jou écht verder brengt. En niet voor iets wat alleen maar de symptomen zou bestrijden.

Niet het wegmoffelen of zelfs het opruimen van de spullen dus, maar juist het eerlijk in het zicht zetten van jouw échte bende..

Wat er zich van binnen afspeelt, want wát zich allemaal stapelde... (bergjes verdriet).

Waardoor ja, de stress, de angst, de onzekerheid en de gejaagdheid, oh, zo voelbaar blijven. Niemand in je kringetje weet het écht hè. Maar: brok in de keel, tranen hoog, stoom uit je oren, stress in je lijf, schouders in de klem. En

's nachts onrustig draaien in je bed. En niet alleen vanwege de temperatuur-waves these days.

Hoe kom je er van af?!

Want niet dat je voornemen tot orde scheppen en dus opruimen zich al heeft doen gelden weet ik, nee.. juist uitstelgedrag valt je ten deel. Zoals bij 90% van mijn klanten. Want hoe begin je.. en wáár. En bij je spullen of in jezelf.. (je weet het antwoord wel).

Lieverd, als het zó veel, complex, zwaar en moeilijk voelt, de klus waar je voor staat, de keuzes die je te maken hebt, om bij iets, wat ook maar aan rust & peacefulness ráákt, uit te komen,

dan is dat ook geen doen, qua helemaal-alleen-in-je-eentje-show.

Een klant van me zei onlangs: ik heb je niet meer nodig 'aan de hand', maar wel als m'n spiegel. Als degene die zíet wat ik zélf soms niet zie, iemand die me zacht confronteert met de harde feiten

Met het zíen van oud en nieuw gedrag, helpende en niet helpende keuzes. Met of ik de lijn van m'n hernieuwde welzijn pak, of dat ik de weg terug ben ingeslagen, omdat díe zo bekend is. Maar ook zo vermóeiend is. 

En vorige week was ik met een cliënt wiens zus vindt dat ze niet zo moeilijk moet denken.. (Oh.. echt, ik kan veel hebben, maar díe simplesse ;-) Ik had bergen kunnen verdienen met de uitvinding van het toverstokje: Simsalabim, en nu dénk je voortaan gewoon niet meer zo moeilijk. (De Buspassagiers-oefening is eigenlijk zo'n toverstokje, maar da's juist géén truc en vraagt dus onze aandacht in tijd en energie).

"Dat ze gewoon in actie moet komen, een hoop weg moet doen, heeft te vergeten wat er gebeurd is en 'dan zal het zo wel beter gaan'." Huh-uh.. dacht ik. 

Sta alsjeblieft een poosje in een anders schoenen voor je het beter weet. 

Want: hóe we dus ziek(er) worden. In de ontkenning, middels vanalles wegmoffelen alsof het niet bestaat. Omdat een ander het niet (meer) wil hóren..

Ook zeker de essentie niet (want die is te spannend, wat wordt de consequentie.. Nou, dat wéét je dus zelf en ook samen nog niet, houd dat maar een poosje uit, dán ben je pas betrokken familie, een echte vriend een liefde voor het leven). 

Dus, daar zit je dan. Lekker begrepen voel je je..

Not. Van je familie moet je het vaker níet dan wél hebben, is helaas gebleken in de meer dan 25 jaren dat ik welzijnswerker ben en in de 48 jaren die ik leef. 

> It's an illusion, júst an illusion..

Dat lijkt de behoefte te zijn om uit te dragen: kijk ons eens een leuke familie zijn. (Maar het geldt natuurlijk niet voor them all hè! So: 

stick to those people who help you heal, familie is dán Goud waard).

Als niemand écht wil zien met welke afwegingen je tobt, welke emoties jij nog altijd mee sleept omdat iets je zó diep heeft geraakt, beschadigd, verzwaard,

dan kun je wachten tot je een ons weegt, maar dan ga je als sociaal wezen niet echt tot Lichter Leven komen als je niet bewuste stappen gaat zetten in de richting van..

jezelf. Yep. Dáár ligt de sleutel. De heilige graal, de kern van wat ik jou ga leren. Dat de ware verbindingslijn, die met jezelf is.

Daarom dat ik ook altijd weet dat we die gaan vinden (want die is er al, aangelegd en wel). Dat wat jij jezelf toewenst. Wat je de wereld toewenst. Het is je schat en de routekaart voor je levenswandel. En bij iedereen ziet die er anders uit. En velen kennen zichzelf nog niet! Ook niet bij het bereiken van de 50. Want we zijn een volkje van malletjes. Pas er in of val er uit. 

Maar vraag jezelf eerst eens dit, want ik hol iets te ver vooruit. Terúg coach!

O.k. ik sta weer hier, naast je:

Wat heb jíj in íeder geval nodig om te her-stellen van waar je nu staat, om je weer als nieuw te voelen, met de zín waarmee je ooit aan projecten, plannen, begon?

Noem gewoon eerst 1 onbedwingbare behóefte/nood: .........

En wat maakt het dat daar nu gevoelsmatig vanalles vóór ligt (voor het vervullen van die behoefte, voor het stillen van de nood), waardoor jouw energie is veranderd, je eenzaamheid toe nam, je verdriet stapelde, je teleurstelling is toegenomen en je rechtvaardigheidsgevoel een enórme deuk op liep? Wat staat er in de weg, waardoor wordt je behoefte niet vervuld? .........

Die twee antwoorden zijn een krachtig begin voor je eigen analyse (sla de brug, de jouwe! Ga een hink, stap, sprong maken over dat, wat vóór het vervullen van jouw behoefte, de boel ligt te saboteren. 

Spoiler: je bent je eigen vijand in deze).

Vamos! Onderweg. 

Want ook jij hebt het natuurlijk Liever Opgeruimd. Met iets van fijne chaos, o.k. dan. Me too.

Myrea

Wil je de twee antwoorden met me delen? Dat mag hieronder, maar als je het fijn vindt, voel je vrij om me te mailen: myrea@lieveropgeruimd.nl

Al is het maar dat je een luisterend oor ervaart. Iemand die geboeid is door hetgeen je verlangt en door hetgeen je hindert, jou Ziet,

in plaats van dat je het niet-en-nergens dropt (of bij iemand die zich misschien stoort aan je 'gedoe': 'alweer'.). Dat je ongezien en ongekend blijft.

Feel free, want de lading kan er pas af als ie licht, lucht en liefde krijgt. Sommige blokken in je systeem zijn anders echt niet in beweging te krijgen. Laat staan op te ruimen. En als jij nou óók wil dat er écht dingen in jouw wereld prettiger worden, minder gecompliceerd,

ook zeker omdat als je nog écht één en ander wil verschuiven.. 

Now is the time. Midlife's here. En er komt een tijd dat we aan het einde staan. Dan kun je maar beter gekozen hebben (is ook mijn ervaring als Stervensbegeleider).

Laat het daarmee dus niet de last van je leven worden, een eeuwige vraag, a (beast of!) burden, een ziekte (mentaal of fysiek).

Dus ligt er nog een taak voor jíj het kruispunt over kan, ligt er nog een roadblock op je pad, een steen op je maag (waardoor je wel kan wíllen lopen, maar iets je nog tegen houdt), een zorg in je systeem, een zuurte in je graad ;-)

Reach out & touch. Op anderhalve meter. Voor een online Calm Down Sessie met iemand die je ziet. En al jaren met dit bijltje hakt. C'est moi. Met een engelen-bijltje hè. Hakken doen we bij Liever Opgeruimd met zachtheid.

Is dat iets wat je alvast mee mag nemen? Minder strengheid, meer zachtheid?! Take it in. Medicijn. Gerust een infuusje als je wil.

I knów sweety, 

been there, done that. En weet je?

Eigenlijk zit daar alles in. In zachtheid.

Meld je voor een Calm Down Sessie op myrea@lieveropgeruimd.nl,

ik mail je dan 3 opties voor een drie kwartier - gratis sessie per Skype.


Myrea de Roo - Harteman is een liefdevolle Midlife-Coach voor vrouwen die rond hun 50e vastlopen in hun leven. En verlangen naar een vaste vorm van, zoals Myrea het noemt, 'vredige voldoening'. 

p.s.

Als je je via de mail bij haar aanmeldt voor een gratis Calm Down Sessie,

krijg je in ieder geval 2 op jouw situatie afgestemde oefeningen mee, 

de sessie uit.

Zodat je daad-werkelijk een stap verder komt,

geheid. 

Ervaringen uit eerdere Calm Down Sessies:

"Ze hielp me in drie kwartier naar overzicht. Wat in m'n leven nu de grootste rol speelt. Omdat ik zelf door de bomen het bos niet meer zag en er aardig wanhopig door raakte, was dat wat voor mij al pure winst. Ik klaarde op met te weten: wat nu eerst." ~ Cindy, 53 jaar en herstellende van een burnout.

"Omdat ik nu weet in welke leefgebieden mijn stress zich ophoopt, kan ik daar nu mijn aandacht op richten. Ik ging er vanuit dat mijn dagen te vol zijn, te veel, te overweldigend. Maar het blijkt dat ik met Myrea's vragen, uit sprak, me in mijn werk en in mijn relatie niet meer thuis te voelen. Het heeft volgens mij niets te maken met mijn dagen of agenda. Ik kan aan de slag nu, dankjewel Myrea!" ~ Melinda, 49 jaar, ADD en volgens haar omgeving in de zoveelste overspannen periode. 

"Ik zie een aantal mensen liever gaan dan komen. Maar ik durfde er geen afscheid van te nemen. Omdat ik had gelezen dat Myrea vaker wel zo'n keuze had gemaakt koos ik voor een advies-sessie. Daarin bleek dat ze de bal toch echt bij mij legde en het geen copy-paste van haar moves mag worden. Het sparren heeft me wel erg geholpen. Ik durf de stappen nu te zetten. Op mijn tijd en mijn manier. ~ Meralda, 46 jaar, met naar eigen zeggen: stress door teveel 'zogenaamde vriendschappen'.