Kende jíj deze drie-keer-herfst?

24-09-2019

Wisten jullie van 'deze drie'?

Op 1 september begon de meteorologische herfst

Peter Kuipers Munneke rekent vanaf dat moment met najaarscijfers. De officiële herfst (for whatever that means, we leerden het op de -toen nog- lagere school) is er vervolgens op 21 september.

En sinds gister, maandag 23 september,

is de astronomische herfst (de zon recht boven de evenaar), óók hier:

hái!

Dus wie nog wat in de ontkenning was: alle pijlen staan op najaar.

Herfst. Het seizoen dat de natuur los laat en los gáát laten, bladeren, eikels, vruchten. En het jaargetijde waarin wij mensenkinderen haar een handje helpen met onze snoeiwerkzaamheden ter bevordering van groei en bloei (straks weer).

Háár een handje helpen? Da's mooi, maarre.. hoe zit het met ons zelf? Ons eigen dagelijks leven?

Wat mag dáár vriendelijk, helpend gesnoeid worden? Los gelaten worden? Afgelegd worden en doorgegeven?

Zodat het leven niet alleen goed of zelfs beter verder mág, 

maar ook kán.

Zeg jij het maar over jóuw leven. Spullen, to do's, activiteiten en.. tja, misschien ook mensen (pijnlijk item).

Van wie wil je eigenlijk wel wat meer afstand of zelfs.. afscheid nemen. Omdat het ooit prima paste, goed was, fijn ook, 

maar,

nu het leven je leerde, jullie beiden langzaam een andere kant op dreven en er nog weinig raakvlakken over bleven..

Is het niet dienend meer? Voel maar, je weet het zelf echt wel als het zo is.

Nemen jullie elkaars tijd en ruimte in waardoor er eerder hindernissen dan stroming ontstaat? Ik hoor het van velen en ken het ook uit mijn eigen leven.

Niet trots, wel eerlijk: heb ik ook een aantal keer pro-actief los gelaten, laten gaan. Door eerlijk te zijn in: Liever niet meer. Liever los verder. 

Relaties maar ook vriendschappen strandden soms na jaren. 

Omdat het leefgetij mij en die ander op andere terreinen had gebracht.

Waar elkaar die ruimte & vrijheid geven, dan óók als daad van Liefde ervaren kon worden. Naast: een rotstreek. 

Want zo voelt het ook. Kaa Uuu Tee. Ook als je de initiator bent. Jeetje ja, het waren pittige boodschappen. Vraag me dus gerust om support of ondersteuning als je op zo'n kruispunt staat. Iemand naast je, mee beschouwend, jou Zien, de ander Zien, kan goed doen. Maar top wordt het sowieso niet. Al zal het daarna wel bevrijden, als de genoemde hindernisgevoelens op een waardige wijze eenmaal verplaatst zijn.

Enne.. qua spullen: wat is een sta-in-de-weg, wat verstoft waar je bij staat, herinnert aan vroegere tijden, maar is nu niet meer helpend. Wat wacht op jouw gebruik, maar eerlijk? Dat gaat er niet meer van komen. Hup dan, actie richting vrijheid, ruimte, los.

Activiteiten ook: wie zegt dat als je een sport kiest, die voor de rést van je leven met je mee gaat?! Of een hobby als zingen in een koor of 'keramieken'. Het mág een keer klaar zijn als dat beter voelt! Zelfs als je hele familie mort als jij het idee van 'klaar ermee' oppert. Het is jóuw Bestaan. Je houdt niet minder van ze als je besloten hebt niet meer met je familie te gaan.. bowlen? 

Mijn Gypsy Hippie (zielswaarden-naam) koos regelmatig nieuw, anders. En waar het ene bleef, liet ik het ander gerust weer gaan. 

Het leven blijkt een ont-dekkingsreis! En op deze manier, meebewegend op de golven van (leef)tijd, energie en thema's, sta ik steeds dichter bij iets lichts, ontspannends, fijns, liefs. Iets Groots. Ik vermoed dat het de bron van alles is. De Waarheid. En we hebben die allen op onze eigen Wijze te ont-dekken. Als we willen tenminste. 

Rust en voldoening liggen er op ons te wachten (en een berg onvoorwaardelijke Liefde).

Maar met krampachtig vasthouden blijft het een verborgen schat. Wordt de afstand alleen maar groter. 

Burnout, depressieve klachten, stress en slapeloosheid zijn er voorbeelden van. Lijfelijk en mentaal vast zitten ook. Onrust, angst, verkramping.

Dus vulsel in je leven, tijd- & energievreters en obstakels in je dagen. Hoe lang nog lieverd?

Laat de natuur je voorleven. 

Gedurende het jaar, wisselen seizoenen elkaar af. Gedurende je leven, wisselen levensfases elkaar af. En tijdens de overgang, op een soort spirituele brug van verleden naar toekomst, mag je als vrouw eindelijk wel eens een keer écht gaan Staan. Om als het ware niet meer te gaan zitten.

Voor wie je bént, voor wat je hier komt doen, met wat en met wie. Vóór wat en vóór wie ook zeker.

Dat niet straks in hartje winter van je leven, de conclusie getrokken mag worden, 

dat je braaf deed wat verwacht werd, dat je keuzes uitstelde en opruimen achterwege liet. Om met minder voldoening dan mogelijk was, af te zwaaien naar de andere kant van de regenboog.

Laat deze herfst jouw eerste 'samenvallen van de natuur en jouw natuur' zijn.

Laat je voorleven door bomen waar de herfstbladeren van afvallen, door dieren die hun in de lente geboren kinderen nu loslaten, door gerijpte vruchten die worden geplukt, of onder aan de stam worden geraapt en meegenomen. Naar een andere plek. Waar het óók goed is.

De natuur laat los, de mens helpt mee middels snoeiwerk. Copy-paste voor je dagelijks leven dus,

laat liefdevol los en snoei met zachte kracht.

Tijd voor jou, voor ruimte. Voor orde, overzicht, rust en voldoening.

De overgang is hier beste vrouw. Je midlife. Wij vrouwen merken dat lijfelijk omdat ons lichaam een nieuwe (hormoon)balans zoekt. En vindt.

Inheemse volkeren eren deze fase en de fase daarna. Wijze vrouwen kíezen,

zijn een voorbeeld voor anderen. Raken met mooie keuzes hun eigen leven, maar ook zeker dat van anderen en daarmee, zelfs de wereld aan met goede vibes, met fijne energie.

Doe je mee?

Zet je zooi met zin in een mooie tweede helft, vriendelijk aan de kant. En verplaats met een goed begin, rustig doch voortgaand, al je obstakels.

Hèhè, eindelijk. Léven.

Liefs daarbij!

Myrea

Alias Saar met Flair

p.s. Op zaterdag 19 oktober van 10.00-12.00u.

 is de tweede versie van Sarah's Opruimcafé. 

De eerste workshop was vol én is enthousiast ontvangen, dus als je mee wil doen, meld je tijdig aan op myrea@lieveropgeruimd.nl

Het was en wordt weer bijzonder. In een ruimte van licht, liefde en aandacht, bij ons leven zijn. Bij onze levensfase zijn. Jij bij jouw leven. Bij wat nu mag. Keuzes maken vanuit jouw waarheid. 

De tools how en the reasons why.

Rond spullen, to do's, activiteiten en.. mensen. Dichter naar orde, overzicht, rust en voldoening. Lees evt. híer meer.