‘Hóe?! Myrea? Ik dacht dat je Mireille heette.’  > Ja, tot ik 45 werd.

02-07-2019

Je naam. Je krijgt 'm (vaak dan toch) van je ouders.

Ik was er lang o.k. mee. Geen ideeën bij, niet echt een mening over.

Gewoon dankbaar dat ik er was (ben), dat altijd al.

Maar toen ik op m'n 35e alleen op het strand van Rockanje liep en het leven me al een tijdje ging wringen, me niet meer lekker zat, zette ik daar ook meteen een krachtige gang in, die leidde tot het aanpassen van m'n naam.

Ik besloot daar, toen, met de anti-conceptiepil, met hormoontoediening, te stoppen.

Niet om kinderen te gaan krijgen, that's nót how it's supposed to be, dat was altijd al een Weten. Maar om meZelf te gaan ont-dekken.

En dat gebeurde. Ik werd in no-time 4 kilo lichter, in 1e instantie zonder wijzigingen in het bestaan, besloot toen vegetarisch te gaan eten (éindelijk durfde ik er voor te kiezen),

zette praktische zaken als m'n bankrekeningen bij bioindustrie-investeerders om naar wereldlievende bankrekeningen

en ik koos ervoor om uit een managementfunctie te stappen en weer uitvoerend met Kwetsbaarheid te gaan werken (psychiatrie) om ieders Kracht in het licht te zetten in plaats van de cijfers en de aantallen rond mensen.

Ik begon met Yoga en meditatie en (real highlight in m'n leven) banjerde in m'n eentje een week door Berlijn en bezocht daar het World Culture Festival.

Geloof niet dat dit alles allemaal in 1 jaar gefixt was hè.

Het was een Proces waarbij ik onder een algemene mist uit leek te komen. Had altijd voornamelijk vreugdevol geleefd, maar het werd échter, waarde-voller, meer van mij. En dat was en is voelbaar in verbinding met iets Groters.

Op m'n 40e had ik het treurigste besluit in dat Proces te nemen, het beëindigen van de relatie met degene bij wie ik toen al 15 jaar was. En die mijn jeugdliefde al óp mijn 15e was. Nu ik het schrijf brengt het weer lieve tranen in m'n ogen.

Het was een keuze om door te kunnen op het pad dat ik was ingeslagen. En om hem de vrijheid te geven om door te kunnen op het pad dat hij had gekozen. Die paden waren (al een poosje) niet meer verenigbaar als we verder wilden lopen.

En dat wilden we spraken we uit.

Het Proces stopte niet. Eigenlijk hoopte ik dat. Zo. Aankomst in een nieuwe woning in Bussum. Ik ben hier, tot m'n 80e, 'niks meer aan doen'.

Maar na een paar maanden gescharrel en verrommeling besloot ik o.a. via vegadates.nl een wat vastere modus te gaan vinden. Meer structuur, meer weten-hoe-en-wat., meer (behoefte aan) gelijkgestemdheid in m'n leven ook.

Géén relatie graag, want 'ik zit goed zo'.

Huh-uh (Universe thought).

En daar was Michel.

9 maanden later (eh.. herkenbare periode?) kwam achter mijn familie-achternaam (De Roo), mijn vanaf toen 2e achternaam (Harteman).

Ik was voor het eerst in m'n leven whole-hearted 'vrouw-van'.

Het Proces vervolgde zich. Uitvoerend werknemer werd Zelfstandig ondernemer.

't Gooi werd Nijmegen.

Ik ont-dekte meer en meer over mezelf, over hoe het leven me dient en hoe ik het leven kan dienen. 

En da's (góh) nou niet bepaald precies zoals m'n ouders het me destijds hebben voorgeleefd (wat ik wel genoemd wil hebben: ze hebben me het stevigste fundament gegeven: onvoorwaardelijke en veel, heel veel Liefde).

De (onbestemde levens)angst, de beperkende overtuigingen, de niet-helpende gedachten, mensen met oud-denken, ze bleven doorklinken en me tegen houden in de gang naar écht gaan Staan.

En ik voelde dat het wél Tijd was.

De -45- kwam eraan. De opleiding Stervensbegeleider stond op het punt van beginnen (met weer veel nieuwe mensen leren kennen).

En ik kwam de naam Myrea tegen (zomaar ergens op internet, vraag me niet meer waar).

M'n hart ging open. Ik herkénde.

Ik herkende 'Mireille in haar nieuwe leven'. Wereldse, vrije ruimte en verbinding.

De naam Myrea ademende mijn helpende gedachten, m'n ruime, vrije en nieuwe denken, m'n moed en kracht, vol in het Licht met alle Liefde die ik Ben.

Het bleek de Gypsy Hippie vóór in mijn levensbus, die ik het allerliefst aan het stuur heb zitten. (Daarover later meer, of vraag me erover).

En de naam Myrea, 'it contained' eerbied voor de naam Mireille die m'n ouders ooit hadden gekozen.

Ik besloot mezelf op mijn 45e m'n nieuwe roepnaam cadeau te doen.

En ik besloot er niet alleen mee te leven, maar dan ook maar 'meteen' moedig de mensen om me heen te informeren (het is tenslotte een roepnaam en om mezelf nou steeds te gaan roepen). En het aan hén te laten of ze me ook echt zo zouden gaan noemen.

Mocht je het je afvragen qua m'n ouders (op m'n 15e gescheiden): m'n moeder reageerde geweldig en is het meteen gaan 'oefenen' en m'n dementerende vader heb ik er niet mee willen '(ver)storen', rond hem blijf ik me Mireille noemen.

Daarna werd de ruimte nog vrijer. Van Mireille naar Myrea gaf me de support die ik verwachtte. Regelmatig 'hoor' ik me iets denken als, da's een Mireille-actie, dít is een Myrea-daad. En dan dóe ik, durf ik, ga ik. Zoals nú:

De onderneming die ik in 2014 (moedig met behulp van Michel) begon was 'LIV! Levenscoaching' (waarbij LIV staat en altijd zal staan voor leven in verbinding).

Ik ben er trots op en blij mee dat de 5 jaar op de manier waarop ik het gedaan heb, voor wie ik het gedaan heb, heeft gebracht wat ik hoopte (klandizie, levensveranderende processen en voldoende inkomen). Het is op manieren gekomen die ik niet verwachtte. All part of the Process. All connected to more than that.

'LIV! Levenscoaching' gaat enkel voor 1 cliënt verder.

Alle overige werkgerelateerde aandacht gaat naar mijn nieuwe onderneming die ik nu echt helemaal vanuit mezelf start: 'Liever Opgeruimd'. Want ook dát is dus wat het Proces brengt.

Ik ben ook in het ondernemerschap dichter toe gegroeid naar wie ik ben en wat ik hier dus kom doen (op dees aard). Wat ik kom bréngen.

Dat hangt samen met het aanpassen van naam en het op andere manieren opruimen van het (dagelijks) leven. Om waarde-voller te leven, vervullender, met (dus) meer voldoening en innerlijke rust. Vol vertrouwen.

Niet dat iedereen nu zijn/haar roepnaam dient te gaan wijzigen, haha, nee please.

Behoud wat Goed is voor Jou.

Mijn aanmoediging is: kíes voor wat jou Kracht geeft, Ruimte, waar je Licht en Liefde bij voelt. Waarmee je je gesteund Weet.

Die #opruiminspiratie gaat bij Liever Opgeruimd (ging bij mij en gaat bij mijn cliënten) via het ontdekken van je (jóuw) Waarden.

En daarmee ruim je niet alleen je huis, ook je activiteiten, je sociale leven (respectvol), je financiën, je eetpatroon en je mind op.

Alle Liefdevol! It's the only way I know now (since my 45th ;-).

De kaart die ik vorige week op het Instagram-account van 'Druk en Vorm' zag ver-schijnen, voeg ik als foto bij deze blog. Bekijk 'm even Goed:

Cupcake? Thor!
Cupcake? Thor!

Lol!

Thor heeft mijn support vollédig natuurlijk.

Gisteren heb ik 5 'Cupcake > Thor'-kaarten bij Marieken van Druk en Vorm opgehaald. Ze lagen voor me klaar, met Aandacht ingepakt (zoals altijd daar) met een andere leuke katten-art-kaart erbij als #sweetpresent (thanks!).

Ik ga de kaarten sturen naar de mensen uit 'mijn cirkel van 15' (vraag me gerust wat dat inhoudt) 

die me vanaf dat ik ze informeerde over mijn nieuwe roepnaam, #stayvast Myrea zijn gaan noemen. Sommigen vergissen zich écht nog wel eens (logisch, na jarenlang gebruik van de naam Mireille. En daar wordt het trouwens niet minder #stayvast van in 'Liever Opgeruimd'-termen).

Of ze weten hoe prettig het is dat ze de moeite namen en nemen, weet ik niet.

De Dankbaarheid erover kan ik, na twee-en-een-half-jaar in ieder geval wel een keertje tonen.

Dus hup, schrijven maar en daad-werkelijk op de bus!

Heb jij ooit je naam veranderd? Laat het me weten! (Dan richten we een clubje op.. haha.. nee hoor. Maar ik wil die #daad-#kracht graag horen. Óók als je het wel zou wíllen, maar iets houdt je tegen.. met die twijfel of onzekerheid: welkom om even uit te reiken, graag zelfs.).

Lieve Namasté-groet!

Myrea de Roo - Harteman

myrea@lieveropgeruimd.nl

Opruimcoach & Ruim-je-leven-op-inspirator voor vrouwen op De Brug die De Overgang is.

p.s. En don't worry about spirituality, na de opleiding Stervensbegeleider zeiden docenten Henk en Ineke: "We waren wat huiverig omdat we dachten dat je wat zweverig zou zijn, blijk je potverdorie juist hartstikke aards!"

p.s. 2 

Download hier gratis de nieuwe tool: Volg StayVast Jouw Poolster.

En ont-dek zo welke waarden jij kan volgen om de keuzes te maken die jóuw leven dienen richting een eindelijk opgeruimd, vervullend bestaan.

Vandaag aangevraagd is morgen in je mailbox (want eh.. de techniek, zó níet mijn ding, is nog niet zo supersonisch ingesteld dat alles al automatisch gaat, 

maar dat mag míjn pret in ieder geval niet drukken. En ik ga er van uit dat jij dat Geduld opbrengt. 

Waarvoor mijn Dank!). 

p.s. 3 

In september (waarschijnlijk wordt het 21 september van 10.00-12.30u in Nijmegen-Oost) start 'Sarah's Opruimcafé'. De vanaf dan maandelijkse inspiratieplek van Liever Opgeruimd waar iedereen even kan af- en opladen voor meer focus (keuzes, richting) en voldoening (richting vervulling) in haar rommelige leven. Of in zijn rommelige leven ;-) #opgeruimdleven = #nondiscriminerend

Meld je vast aan voor een gegarandeerde plek op: myrea@lieveropgeruimd.nl of vraag gerust meer info. Het. Wordt. Liever!