Help! Wat nu eerst?!

13-09-2019

Wat nu eerst is een vraag die velen van ons met een vol hoofd bezig houdt. Maar als je even stilstaat: S.T.O.P. (Stop- Think/feel- Options- Proceed) dan wéét je het wel. 

Vóel je lijf, wat geeft het aan? Wat brengt de meeste onrust, stress, het grootste verlangen? Wat is de grootste hobbel naar beter, waar wil je mee klaar zijn.. 

Kies er voor, vraag evt. de hulp die er bij nodig is en plan het in! Met datum en tijd in je agenda. Een ta dáá-van jewelste. Cut the crap & go. 

Wat gaat het geven als dát gedaan is. Precies. Een rustiger, vrediger, fijner gevoel. En dan ga je gewoon op naar het volgende. Ta dáá voor ta dáá, en een voldoening waar je u tegen zegt. Je mag het ook onzin vinden. En rond blijven draaien in de cirkeltjes die je steeds weer bij deze klus doen uitkomen.. Mág. Als je dat wil ;-) En je mag ook zeggen: blijkbaar is deze klus niet zo belangrijk, anders had ik deze ta dáá allang bereikt, gedaan, gekozen. Ook dat is een dappere move. Streep 'm dan door en ga doen 'what really matters'. 

Liefs! Myrea, alias Saar met Flair bij Liever Opgeruimd, Overgangsconsultant, Opruimcoach, Zingevingsbegeleider in Nijmegen. www.lieveropgeruimd.nl