Een nieuw seizoen 2019/2020: wat ga je als 1e loslaten?

03-09-2019


Gefeliciteerd!

"Met wat?"

Met een heel nieuw seizoen lieverd.

Want, hoe ouder, 

eh.. o.k:

hoe middelbaar-der we worden,

hoe bewuster we worden, dat het leven ergens een overgangsmoment kent. Eentje die groter is dan de 'voor vrouwen gereserveerde -overgang' waar we nu in zitten.

Namelijk: later als we écht Groot zijn geworden, dán gaan we over naar..

Ja, naar waar eigenlijk?

Ik geloof dat ons lichaam hier blijft. Op dees aard. En onze ziel verder gaat. 

En hóe verder.. dat gaan we dan merken. Met 'overgaan', 'heengaan', 'doorgaan' of 'verder gaan' vind ik het moment in ieder geval waardig uitgedrukt.

Wat dit bewustwordingsproces brengt? Dát je met dit leven op dees aard een keer eindigt:

Dat we daarmee weten dat íeder jaar en ieder nieuw seizoen er één is van niet-ontelbaar-veel. Maar wel: om eigen-zinnig te vullen. En aan onszelf dus de keuze hoe. Met wat en met wie. En met wat en wie Liever niet (meer).

We hebben met onze wieg híer, in Nederland, de #vrijheid gekregen bij geboorte.

Als we vervolgens de grens van leerplicht gepasseerd te zijn en állemaal hetzelfde gaan doen, dan is die vrijheid relatief. En de wereld niet echt geholpen naar mijn Idee.

Mijn Idee ís: dat we elkaar prachtig, krachtig aanvullen, als ieder van ons doet waarvan ze vóelt dat het haar past. Omdat het Rust brengt, Goed doet, Zin geeft.

En dat we dat het gemakkelijkst bereiken, als we dichtbij onze waarden keuzes maken, daar moedig voor kíezen.

(Als je je ondertussen afvraagt wat jóuw waarden kunnen zijn.. kijk dan op de homepagina van Liever Opgeruimd, want daar vind je een GRATIS tool waarmee je ze ont-dekt.)

Dichtbij onze waarden kíezen, wat blijft, wat mag meer, wat mag minder, wat mag 'weg'..

Het hélpt ons op een gezonde manier vooruit. En bij jouw gezondheid (fysiek maar ook zeker mentaal), ben niet alleen jij Zelf gebaat, maar daar profiteren de mensen om je heen van mee. Denk aan je naasten, evt. gezinsgenoten, maar ook buren, vrienden en collega's. 

De beste versie van jouzelf.

Daar heeft zelfs de wereld het meeste aan. Jij op je best, op je liefst: daarmee zet je de mooiste vlinderslagen in gang. Vlinderslagen van 'be-you-tiful energy', waarmee je íets doet dat, íemand blij stemt die,

er op haar beurt weer iets of een ander positief mee beïnvloedt.

Dus kies ook gerust nú al: wat blíjft, wat voeg je toe en wat laat je in liefde lós of maak je losser..

Iets: Een letterlijke ballast in je kamer of een activiteit die je week blokkeert?

Iemand: Da's voor bijna iedereen een pijnlijk thema. En dat vraagt dan ook een andere blog of ander moment om daar met meer aandacht bij te Zijn. Zorgvuldigheid is hier natuurlijk geboden. Maar uit ervaring zeg ik vast: als die ander het niet fijn vindt om jouw ik-boodschap te ontvangen, ga je hier weinig handen voor op elkaar krijgen.. Dus op korte termijn: a tough XL-cookie. Dat kun je je voorstellen. 

Het kan iemand zijn die al jaren in je leven 'is', maar het kan ook een liefdesrelatie zijn (drukt bij mij na 7 jaar nog steeds op knoppen van weemoed en verdriet). Of een rol die je op je hebt genomen maar waar je van verlost wenst te worden (yep, ook deze doet na 2 jaar nóg zeer) . Bijvoorbeeld de praktische zorg rond een familielid of een vrijwilligersbaan die om lucht schreeuwt.

Hoe dan ook.

Wéét dat dit soort momenten: je verjaardag, Nieuwjaar, een nieuw jaargetijde én een nieuw 'schooljaar', prachtige openingen bieden naar.. vérder. Vérder gaan. Doorgaan. Dichterbij jeZelf. Dichterbij je Ziel.

Orde en overzicht verschijnen zo makkelijker ten tonele. Je dag wordt prettiger, je leven passender. Puzzelstukjes waar je mee in een kramp zat, vallen steeds sneller en gemakkelijker op hun plek. 

Je leven klópt steeds beter en je agenda krijgt meer fijne flow. 

Je weet dat je goed zit als de jas van jouw leven steeds comfortabeler gaat zitten. En da's niet zonder pijn, want het leven brengt je van-álles.. ook pijn. 

Vraag gerust naar voorbeelden als je dat kan helpen, ik bouw sinds m'n 35e op deze Wijze aan m'n Weg. En heb vanaf m'n 40e daad-werkelijk flinke keuzes gemaakt.

Vanaf deze post zeg ik: Stap 1 = Kén jóuw waarden en kíes van daaruit.

Let op: gun ieder die gevolgen ondervindt van jouw nieuwe seizoen(skeuzes) een zachte landing. Word niet boos als die ander niet meteen enthousiast staat te springen bij jouw ideeën hierover. Stel Liever vragen. Wat maakt het dat.. 

Veelal: angst. Om jouw huidige versie te verliezen.

Maar wat nou, als dit nieuwe seizoen je aanmoedigt tot een fíjnere versie van jou, voor jou? Qua wél-Zijn? Eentje die de overgang naar de andere kant van de regenboog later wat gemakkelijker toelaat, omdat de tweede helft een vervullende werd! Voldoening heeft gebracht. Zin gaf, voor jouZelf, voor anderen en voor de wereld.

Begin maar klein. En bouw maar mee. In 1e instantie eens dit 2019/2020-seizoen.

"A season to remember! "

Myrea 

'Meer orde & overzicht in je dagelijks leven.. Created with love.'

p.s. 

Wil je meer tools & inzichten rond opruimen en de overgang? Kom dan naar 

Sarah's Opruimcafé op zaterdag 21 september in Nijmegen-Oost. 

Meld je wel even aan op: myrea@lieveropgeruimd.nl want er is beperkt plek in de fijne yogastudio van 'Joelle's yoga en ayurveda'. Daar begint de workshop om 10.00u en eindigt om 12.00u. 

Sarah's Opruimcafé is een maandelijkse workshop, op 21 september aanstaande 

'de eerste ooit'! 

Ben je erbij? Historisch en fijn! De eerste keer deelnemen is GRATIS dus dat is op 21 september voor iedereen die mee doet. Meld je dus tijdig aan.

Tot dan!