De overgang? Een bewust begin van jóuw tweede helft!

03-12-2019

Word eerlijk naar jezelf: wat (of wie) gaat er uit én wat (wie) zéker niet?

Als de overgang zich aankondigt, is ze geheid een wake up call ;-)

Via bijvoorbeeld hot flashes (opvliegers van buiten zíchtbaar óf broeierigheid intérn voelbaar) 

en dankzij bijvoorbeeld een onregelmatige cyclus zul je het weten: je midlife is hier.

De overgang, de midlife, wordt vaak gekenschetst als een 'vervelende' levensfase.

Er is nogal wat ge-ach-en-wee-klaag omheen.

En laat ik duidelijk noemen, dat wat als vervelend wordt ervaren,

niet ánders genoemd hoeft te worden.

Maar ook: dat het een keuze is hoe je deze levensfase ziet en (dus) benut!

Liever Opgeruimd zegt: 'de bel voor de tweede ronde ladies,

waarvan het geluid nog wel even hoorbaar is en herhaald wordt. Voor een helft om nog zóveel prachtige keuzes te maken!'

Voor je leven als geheel, voor je dagelijks leven, voor je body, je mind, je spírit.

En zelfs voor de naasten die je dichtbij je wenst te houden.

Ook zij profiteren mee van een plek van waar af jij zegt: 

en Nu is het tijd.

Je kunt gaan kiezen, hier op deze spirituele brug van verleden naar toekomst. Gaan hélen wat stuk voelt. En dat hoeft niet met zware therapieën, dat mag met mooie aandacht: zien wat was, wat het deed en wat nu dus Goed is. 

Jezelf verder ontwikkelen en ontdekken. Wie ben je nou écht en wat mag dus nu gebeuren?

Je hebt al zoveel wijsheid, inzicht, kennis op gedaan. Over je zelf, over de wereld, over het leven.

En op déze plek hier, midden in je bestaan (Inshallah), met het uitzicht dat je hier hebt,

kun je kansrijk gaan doen en je ont-doen, kun je 'nieuws' gaan vergaren en eindelijk ontspullen, mag je ont-moeten en re-organiseren.

Jóuw leven lieverd.

Verschillende grootse life-events waren er natuurlijk ook altijd al. En déze periode kent er ook een aantal.

Veel vrouwen horen in deze fase hun kids de keuze maken op zichzelf te gaan wonen. Of zien ze dan toch minstens gaan puberen. Good luck to you all :-)

En de ouders van de meesten van ons, worden nu écht ouder. Misschien zelfs ziek en ja.. komen te overlijden. 

Dus waar je aan de ene kant de zorg los laat, komt deze er aan de andere kant misschien wel bij. Of zijn beide zorgtaken volbracht. Da's dan ook nogal een ding misschien.

Een Nieuw Begin, dat kan het in ieder geval zijn! 

Zo ervaar ik het ook, en zeker na het heengaan van mijn vader nu een maand geleden, met de eerste rouw achter de rug.. (mèèèn, wat is het 'nooit-meer: wij-samen-hier' een gemis),

Een Nieuw Begin.

Niet meer in het dagelijks leven verbonden aan de vader voor wie ik veel koos en veel liet. Met wie ik in zijn normen en waarden-paadje door heerlijke steden en mooie theaters ging. Met wie ik lol had, veel deelde, maar veel ook niet. Het -niet- vanwege onze verschillen in waardenkompas. En ons gebrek aan moed. De keuze om delen van ons geheel, van onze wholeness, níet te delen. 

Dat was duidelijk een keuze voor: 'Het Gemakkelijke Pad graag'.

Wat dus echt niet gemakkelijk is gebleken. Juist krampachtig falend soms. Ook zeker naar elkaar..

Ik sta nu op de uitkijkpost of zoals op het plaatje zichtbaar, op de lijn van finish en start tegelijk. Kijk terug en kijk vooruit. Maar ik ben alvast vertrokken, velen van jullie kennen m'n pad, ik was al onderweg. Had al zo'n keuzes-maken-ronde gemaakt. 

'k Zie dat ik nog wat rouw-werk en ondernemersklussen te gaan heb op de glijbaan naar beneden. Beneden heb ik het al ervaren, daar waar ont-spanning is. Waar Liefde leeft, onvoorwaardelijke. Waar good vibes en fijne sparkles, spelend voelbaar zijn. In mij (jij: in jou? Waar gaat jouw glijbaan heen?). 

Samen met anderen en in ook broodnodig: m'n soloschap, gáát dat nu.

Gewoon omdat ik dus (al een poos echt) kíes. Dát nu durf. Dat heeft wat persoonlijke groei (opleidingen en ontwikkeling) gevraagd en wauw, wat was en blijft dat het allemaal waard.

  • Ik kíes m'n vrienden nu, ze 'overkomen' me niet meer.
  • Ik kíes m'n werk nu, ik blijf niet hangen als het niet past voor mij of de ander.
  • Ik kíes m'n woonplek nu, ik hoef niet te blijven waar een ander me bracht.
  • Ik kíes de maar-dan-ook-échte-liefde nu, mijn man, de eerste waar ik volmondig -ja- tegen zei, omdat ie m'n man en niet m'n vriend bleek
  • Ik kíes m'n leven nu, m'n vrijetijdsbesteding, m'n yoga en ayurveda, m'n bedrijf met eigen visie, gebouwde inhoud, gekozen methodiek en alleen zelfverkozen cliënten
  • Ik kies m'n voeding nu, bewust in verbinding met al wat leeft. Omdat mijn waardenkompas Gypsy Hippie heet, en als alles daar maar mee resoneert, dan ben ik gezond en sterk in balans gebleken.

En ja, dan krijg je natuurlijk nog steeds voor de voeten wat het leven in petto heeft, kan er (gaat er) een ouder 'omvallen', dan kún je de rouw voelen tot in het állerdiepste, dan kun je wat depressief je dagen beginnen als onderdeel van het proces, maar lief mens (zeg ik tegen jou en tegen mezelf), dan Lééf je

Wetende dat het Goed Komt. Want Goed is. No matter what.

Dan pak je met die toppers van vrienden op zaterdagavond een thee (verstandig) of een wodka lime (heul lekker) in je lievelingskroeg, benut je de brede schouder van je man op een knusse woonplek in een omgeving die je goed doet, met werk dat je zin geeft en een moeder die er óók nog is. Dan láát je de bewuste dagstart even als het niet lukt, omdat je weet dat je 'm straks wel weer op pakt. Als het weer gaat.

En dan kun je hier en daar dus nog zó rauw-voelbaar weten dat wat was, nooooit meer terug komt,

maar dan weet je ook:

Nu is dít het. Hier. Ik. M'n leven, m'n tweede helft. Om in te vullen, om keuzes te maken,

  • 'lastige' (want zeg maar eens een geliefde, vrienden of je werk gedag.. naast misschien bevrijdend, ook zéker heel spannend  en pijnlijk natuurlijk. Vraag me gerust)

en

  • 'makkelijke' (voortaan een bewuste dagstart als yoga/meditatie bijvoorbeeld: de enige grote uitdaging is het volhouden van jouw gekozen ritueel, dat lukt na 21x aardig en na 90x is het geïntegreerd in je leefstijl en beloof ik je, dan wil je niet meer anders).

Dus: kom bewust aan op deze plek, deze levensfase in je bestaan. Laat iedereen die er negatief over kletst, 'lekker alleen maar hormonaal kletsen'. Jij kiest voor positief.

Voor Een Nieuw Begin. Jóuw kans. Iedere dag weer. En laat deze decembermaand, met het uitzicht op een prachtig nieuw jaar: 2 0 2 0,

jóuw keuze voor Een Liever Leven zijn.

Welkom Hier!

Myrea

Levenscoach voor vrouwen in de overgang

Wil jij weten hoe je makkelijker keuzes maakt? Grote en kleine? Download dan gratis op de Homepagina, De eerste 3 stappen naar Een Opgeruimd Bestaan. 

In een handzaam doe-boekje ontdek je jouw waardenkompas en hoef je voortaan alleen maar dát te raadplegen. Bevrijdend fijn! 

Lees hieronder waar je me met Liever Opgeruimd in december tegen komt 

(en kom óók!). 

Liever Opgeruimd is in de feestmaand december:

Op woensdag 18 december van 11.00-13.00u. bij BUUR. in Nijmegen. Daar ben je welkom bij de workshop The Hour of Soulpower. Kom daar gratis een maandcollage maken voor de maand januari 2020 of voor het hele nieuwe jaar. Ontdek verbeeldingskracht en de winst van intuïtief werken. Ik neem de spullen mee en leid je er plezierig doorheen. Plaats voor 8 deelnemers en 6 plekken reeds gevuld! myrea@lieveropgeruimd.nl

Op zaterdag 21 december van 10.00-12.00u. in Joelle's yogastudio in Nijmegen-Oost. Daar ben je welkom bij de workshop Sarah's Opruimcafé. Kom daar leren volgens SOIL (Sarah's Opruim Inspiratie Lessen) wat jij voor jezelf kunt betekenen! De eerste keer is deelname gratis, daarna koop je als je dat wil, een strippenkaart voor drie keer (seizoen 2019/2020 geldig). Plaats voor 8 deelnemers en 4 plekken reeds gevuld! myrea@lieveropgeruimd.nl