De dag begint.. rómmelig!

27-08-2019

De ochtendspits. Wie kent 'm niet? En dan niet in de file, maar gewoon thuis, de dagstart.

Hectiek, haast, gejaagd gevoel, onzekerheid en stress. Te veel te doen in te korte tijd.

Vervulling, voldoening? Innerlijke rust vanuit orde & overzicht? All far away.. En dat zijn nou nét de 'dingen', de waarden en de waardigheid waar je naar verlangt.

I know. Been there, done that. De ratrace. 'En dan gaan we met z'n allen..', zongen we vroeger tijdens Carnaval (over far away gesproken!).

Nee, je bent niet de enige lieverd, dat weet je ook wel want het lijkt wel de norm geworden om zo te stressen. Maar ook: 

je bent echt niet in het gezelschap van íedereen.

Ík ben er in ieder geval uitgestapt. En best velen met, voor en na mij. Toen ik er achter kwam dat mijn 'staat van zijn' een naam kent: hooggevoelig (HSP: hoog sensitief persoon) en ik daarbinnen de kenmerken van ADD herkende (attention deficit dis-order, de introverte HSP), kwam ik er langzaam achter wat me te doen stond.

Uit de ratrace. In míjn waarde(n)volle orde. Met de leefstijl die dat vraagt. Die me helpt iedere dag als kraal aan een mooie ketting te ervaren. Iedere nieuwe dag, die er nét zo toe doet als de andere dagen. Even bijzonder als een kerstdag, verjaardag, jubileum. Einde aan de uitzonderingen op de 'regel'. Tijd om stil te staan. En daarvoor te gaan zorgen.

Stilstaan terwijl de tijd door gaat, brengt zin-gevende keuzes. Velen kennen dat vanuit een burnout-herstel-tijd. Ik heb na een dergelijke tijd, in 10 jaar 'dagelijks bewust kiezen' enórm omgevormd. M'n dagen, m'n leven, m'n werkzaamheden, m'n plekken, m'n activiteiten, m'n gewoonten. En daar vele, vele anderen mee mogen inspireren en in mogen begeleiden.

Ik ga jullie daar andere keren nog veel over vertellen, over het hoe en waarom. M'n gereedschapskistje is gevuld geraakt met allemaal mooie kennis, inzichten en tools. En ja, het ís een soort dokterskoffertje. Ik Weet: voor de gevoelige, bescheiden, onzekere vrouw, in de overgang, want: zij die deze periode wil benutten om haar tweede helft ánders te gaan (be)leven.

Niemand duwt jou namelijk de ratrace in of houdt je daar gevangen, vind jij ook. 

Niemand laat jou de ochtend hollen, vliegen, draven. Jíj kiest. Om nog steeds (te) laat naar bed te gaan en dus te laat op te staan. Alles nog bij elkaar te moeten rapen, je tas, waar is je tas? Om je ontbijt te skippen of af te raffelen, je telefoon in te duiken terwijl de tijd krap is en díe nood zeker niet hoog, al voelt het wel zo. Om je huis verslonsd achter te laten als je de deur uitrent met nu al een klam lijf en een verhoogde hartslag. Om hierin rond te blíjven draaien.. 

Niemand. Jij trékt én houdt jezelf in dat veel te hard draaiende molentje. Te hard om de innerlijke rust en de voldoening te ervaren waar je zo naar streeft. Streeft? Die je nódig hebt. Om niet over-spannen te blíjven.. en later op je zachte sterfbed geen spijt te krijgen van het 'niet-werd-nooit teruggeschakeld' zijn. 

Komt het op een dag BAM als kado uit de hemel vallen? Nope. It's all up to you.

Geen mens gaat in een maand haar leven omtoveren natuurlijk. Dus be cool, jij ook niet. Maar je kunt wel de stip aan de horizon zetten en besluiten: dáár ga ik heen en niet later maar nu! Om vervolgens te beginnen bij Het Begin. 

De start van je dag. En hoe die gaat zijn bepaal je de avond vooraf al.

Met een ta dáá-lijstje (zie evt. vlog van vorige week: 22 augustus 2019) waarop bijv. 'Tas klaar gezet', 'Ontbijt voorbereid', 'Kleding klaar gehangen', 'Wekker gezet' staat. Als gevoelig mens nodig, want we dwálen nou eenmaal gemakkelijk af (waar was ik?!).

En desnoods zet je erbij: '22.30u. in bed gestapt' als je al weet dat je dat anders níet gaat doen. Tip: zet je mobiele telefoon om 22.15u. op een fijn alarm en zónder snooze. It's #time honey. Je bent onderweg naar een opgeruimder, zingevender bestaan (en dus nu naar je tandenborstel & pyjama) remember?

Neem je levenspad #waardig ter harte. En dat doe je niet voor mij ;-)

Dat je de volgende ochtend je wekker hebt gezet met ruim de tijd voor een procesje in de flow, daar ga je jezelf (nadat je je deze flow eigen hebt gemaakt) de rest van je lieve leven dankbaar voor zijn. Echt.

Ik ben dat zéér, en ik dus duidelijk niet alleen: Op een gegeven moment geniet je daad-werkelijk (en wel-dadig!) iedere ochtend weer van deze Heilige Routine. Waarmee je de vriendelijke toon zet voor de rest van je dag, je dagen, je leven.

Ieder creëert een eígen fijne start. Ik begin met tanden poetsen en tong reinigen. Want afvalstoffen 'Liever Opgeruimd', voor ik het glas lauwwarm water drink.

Daarna gaat er een Gratitude-kaarsje aan en lees ik een affirmatie uit het boek: Wees Lief voor Jezelf (Louise Hay). Deze ligt open op mijn bureau voor de rest van de dag. Vervolgens lees ik zo'n half uur in het studieboek van dat moment. Deze ligt daar stay-vast onder. Ik schrijf op dit Heilige Begin van m'n dag in m'n schrift, wat er tijdens het lezen maar genoteerd wil worden.

Daarna: 10-20 minuten yoga, een sessie via één van m'n favoriete juffen op YouTube. M'n yogamatje ligt áltijd klaar, dus ik kan er op stappen wanneer ik wil. De laptop staat daar bij, dus open klappen, aan en gaan. Zacht en krachtig tegelijk. En meteen hoofd, hart én handen, als team aan de slag gezet.

Ontbijt: pannetje dat ik had voorbereid kan 'op het vuur' en na 10 minuten pruttelen, mmm, nuttigen maar, samen met KKV-thee en m'n vitaminen- & kruidentabletjes.

Douchen doe ik in de vroege avond, waardoor ik na het ontbijt met een kattenwasje opgefrist en met ayurvedische olie verzorgd, in m'n kleding kan stappen. Mascara en deo (beide van levensbelang), even de elektrische tandenborstel een rondje laten maken, borstel door m'n haar en klaar is Klara. Eh.. Sarah!

Tas staat klaar (met alles er in want ik wist waar ik heen ga):

"Dág manlief, dag fijne woning, tot later vandaag!"

En denk je: Ja maar... jíj hebt geen kinderen. Of dieren. Of allebei? Zucht. Laat dat dan gerust je excuus blíjven. Om niet te komen waar je wil zijn. Als moeder, als dierenhoudster, als vrouw-met-of-zonder-idealen?!

Weet wél dat de bel voor de tweede ronde klinkt, binnenkort gaat klinken óf al heeft geklonken. En bepaal dan nog een keer wat je reden gaat zijn om niet over te stappen. Van ratrace naar flow.

Je bent de regisseur van je eigen bestaan. En dus ook van hoe laat jij je wekker zet en opstaat. Stop met het meten met 'hoe laat anderen op staan'. Hoe vroeger - hoe vrediger zeg ik. Feel the peace en na even wíl je niet anders meer. 

Bemoedigende, opgeruimde groet!

Myrea, alias Saar met Flair

p.s. 

Als je de smaak te pakken krijgt in deze blog, download dan GRATIS 'De eerste 3 stappen naar Een Opgeruimd Bestaan'. Daarin de waardevolste opruimstart éver. Omdat je voortaan wéét van waaruit jouw motivatie komt en hoe je dus kiest. Bij ons allemaal: op een unieke Wijze. Een uniek kompas dus, om plezierig en overzichtelijk mee te koersen. Het heeft mij en velen uít de ratrace gered!

p.s. 2

En wil je in real life aan de slag met fijne tools en inspiratie zodat de boel ook daad-werkelijk beklijft? Kom dán naar Sarah's Opruimcafé. Je mist er geen één, als je meteen mee doet met de eerste! Op zaterdag 21 september van 10.00-12.00u. in de yogastudio van Joelle's yoga en ayurveda. Meld je hiervoor aan op: myrea@lieveropgeruimd.nl 

De eerste keer is het vrijblijvend en GRATIS!