Bewust de dag beginnen.. zet de toon!

08-10-2019

Je kúnt de wekker af laten gaan, dan nog 2x op snooze drukken,

om vervolgens dan maar morrend op te staan (met het voornemen: vanavond eerder naar bed).

Je kúnt daarna met een suf hoofd je 'maarzozo'-ontbijt naar binnen brengen,

het nieuws aan zetten, 

dát tot je nemen,

je tas pakken en gaan.

Dat kán.

En we leven in een vrij land, dus doe wat jíj wil.

Óf doe wat voor jou werkt. Want of het voorgaande energetisch versterkend voor je werkt, dat antwoord is het jouwe.

Dus of jij het tijdens deze aangebroken tweede helft van je lieve leven op dezelfde manier blijft doen,

it's all yours!

Want je kunt ook, net zoals ik een aantal jaar geleden besloot, de boel op een andere Wijze aan gaan vliegen. De regie in handen nemen met: waar knapt míjn dag, mijn léven nou dírect en steeds een stukje meer, van op.

Ik begon met yoga toevoegen aan m'n ochtendritueel. 

En daarmee bleek de beer los. De zachte beer dan wel. Eentje om 's ochtend liefdevol voor te kiezen en bij te zijn. Omdat die zachtheid nou precies was, wat aan mijn dagen ontbrak.

Het begon 's ochtends namelijk vaak al met haasten: jagen en door. Mezelf voorbij, me verbindend met normen van.. ja, van wie eigenlijk?! Iets buiten mij in ieder geval.

Om yoga heen, vielen de acties gewoon al wat zachter. En het ochtendjournaal (die ítems..), hapsnapsnacks en vlugge acties resoneren daar voelbaar níet mee. Die liet ik en die laat je op een gegeven moment dan ook gewoon niet meer toe (m'n vredige ruimte uit jullie).

Dus ja, het opstaan werd vroeger en het naar bed gaan daarmee dus ook. 

Het ervoor kíezen was het krachtige middel (en mijn motivatie daarbij 'key'), dat ik met voldoende uren slaap een fijner leven kreeg. 

Dat ik 'nooit meer' moe was,

daarvoor liet ik met overtuiging de late-night-talkshows voortaan aan me voorbij gaan. De winst was simpelweg te groot. Ik werd niet meer geleefd, ik nam mijn leven in handen juist door uit de pas te gaan lopen van hoe het al jaren in mijn omgeving 'gewoon' was.

Met dat vroege opstaan kwam er ruimte voor: meer (!), met meer aandacht (!!). En hoe de ochtend daarvan opknapte! En hoe ík daarvan opknapte!

Vóór de yogasessie voegde ik lezen toe, gewoon een paar bladzijden van een boek dat me iets goeds bracht. En daarnaast: in m'n schriftje schrijven. In alle rust, op míjn plekje in huis.

Ik liet de tv voortaan uit, de radio ook. Wat scheelde dát ook veel prikkels, input en negativiteit. Gelukkig is manlief daar ook sterk voorstander van.

Er speelde hooguit rustige muziek op de achtergrond en soms was het gewoon.. helemáál stil..

Bij het binnen komen in die heilige ruimte (want zo voelt het nog iedere ochtend) deed ik stay-vast een kaarsje aan op m'n altaartje. Samen met dat ik de datum voor die dag neerzette. Een kaarsje in een gratitude-houder. Dankbaarheid krijgt dus meteen al alle ruimte. Krijgt in de rand van nacht naar dag al Liefdevol het Licht.

Het werkte door. M'n léven verzachtte.

Toen ik via m'n ayurvedisch consulent (www.joellesyoga.nl) ook nog eens leerde welk ontbijt past bij mij als mens, en toen ik het abhyanga-olieritueel van haar leerde, verrijkte dat de ochtend nog meer.

Als heerlijk kersje op de taart.

Ja, ik ga er nu met plezier om 6.30u. en waar nodig eerder uit. Ook op vrije dagen.

Tandenpoetsen is stap 1 (een afvalstoffen-dingetje), een glas lauw water stap 2, de dankbaarheidskaars voor deze nieuwe dag stap 3, en met het lezen, schrijven en yoga is de toon gezet en kan ik via rustig en gezond ontbijten, na verzorging hop, m'n kleding in.

En sta ik in m'n zachte kracht met meer liefde dan ooit, midden in de dagen.

Sterke beer die daar nog reuring in aan brengt. Is gebleken. Ik bouw er inmiddels m'n onderneming op. 

Denk nu alsjeblieft niet dat jij dit niet op jóuw unieke Wijze kan bouwen. Dat jij níet over die capaciteit beschikt. Vanwege je slappe motivatie ;-) of vanwege je omstandigheden :-/

Zo'n start waarmee jij de passende toon zet voor hoe jíj wil leven. Die kun jíj óók vinden. En er voor gaan kiezen.

Ík begon op een dag met yoga. De rest vormde zich daar stapsgewijs omheen en bijna ongemerkt bleek na een tijd, een heerlijk nieuw ochtendritueel zich gevormd te hebben. Eéntje die me niet eens meer moeite kost, omdat ik het mis als ik er met reden niet toe kom.

Dan wil ik de volgende dag weer daarheen, naar die heilige grond, naar de stevige startblokken met wortels, die dieper gaan dan ik vooraf ooit had kunnen bedenken. Die m'n leven een andere, fijnere richting hebben gegeven.

Dus ik geef het door. Als zelfs één van m'n beste tips. Bouw een ochtendritueel, een vaste dagstart, een heilige routine.

Begin érgens mee, kies daar stay-vast voor en laat rustig toe wat zich aandient als 'ook fijn want verrijkend'.

En ja, offer daarvoor je laatste stukje avond. Het deel dat eerder (in)vulling is dan daad-werkelijk dienend voor wat betreft jouw welzijn.

Met veel iiefs,

Myrea de Roo - Harteman,

helpt je jóuw keuzes maken in de belangrijke fase die de overgang kansrijk is!

p.s. 

Naar aanleiding van deze blog geef ik 3 mensen die mij hun reactie of vraag hierover mailen, een gratis en vrijblijvende, 

maar waardevolle SaarSessie! 

Om voor meer mensen een bewuste dagstart helpend te laten zijn voor hún leven. Waarmee zij hún omgeving weer positief raken. Dus wil je eens sparren over jóuw dagstart, je (neiging tot) nachtbraken, je slappe keuzes die je nergens brengen of sterke verlangens naar 'ook zoiets',

mail me op myrea@lieveropgeruimd.nl

Je mag het ook hieronder, onder het logo, in de reacties typen (then you're my hero). 

Uit de mailreacties en reacties in de blog, kies ik drie mensen die ik komend weekend mail dat ze een half uur SaarSessie krijgen 

en wat de opties zijn qua tijden. 

Via Skype of Whatsappbellen: waar begin jíj, hoe en waarom. Samen maken we dan een mooi begin voor jóuw fijne dagstart. Levensveranderend, en daar zeg ik niks teveel mee is ook de ervaring van eerdere door mij gecoachten. 

Angelique, cliënt in Nijmegen

"Nadat ik de workshop en daarna de cursus bij jou heb gevolgd, hoef ik tegenwoordig je stem maar te horen en dan weet ik het weer, dan kan ik weer door. Wat is er veel ten goede veranderd in mijn leven en in ons gezin."

Wil je liever eerst een andere oefening doen, gewoon lekker alleen? Vul dan op de homepagina je mailadres in, dan krijg je de gratis download: De Eerste Drie Stappen naar Een Opgeruimd Bestaan, rechtstreeks in je mailbox:

Ook daarmee kun je al een mooi inzicht krijgen, en zelfs al meteen betere keuzes maken. Die jou jóuw leven laten vorm geven, op een Wijze die past bij meer rust over jezelf en een goed gevoel over je dagelijks leven in deze eerlijke tweede helft. Dus ga naar Home en Scroll naar het midden. Daar zie je het invulveld. 

Go lieverd!